tisdag 13 januari 2009

Motsägande rapporter skapar förvirring hos föräldrar

Visserligen gäller inte detta enbart hos föräldrar, det gäller ju alla "larm" av olika slag exempelvis vilka fetter som egentligen är bra. Periodvis har Sverige drabbats av många hysteriska tider då både det ena och det andra har orsakat cancer. Det är farligt att leva...

Den 12 januari publicerade Aftonbladet artikeln Tv nyttigt för små barn, där en svensk docent har konstaterat att barn mår bra av att titta på tv kortare stunder per dag. Men självklart "bra" program med en vuxen i närheten. Rätt logiskt, sunt förnuft skulle jag kalla det.

Den 13 januari publicerar Afonbladet artikeln Barn under två år bör inte titta på tv, där en amerikansk forskare har kommit fram till att språkutveckling och inlärning försenas av tv-tittande på grund av att det blinkande ljuset och snabbt växlande scenbyten överstimulerar deras hjärnor.

Det är nog bra att artiklarna publicerandes två dagar på raken, då kanske oroliga föräldrar inser att man inte alltid kan ta dessa rapporter på allvar.

Om det blinkande ljuset är så farligt för barn röstar jag för att man ska bannlysa alla leksaker med batterier i som både blinkar frenetiskt och låter som helvetets änglar på crack. De är definitivt inte bra varken för hälsa, psyke eller hörsel.

Inga kommentarer: